Voor 8 personen. Voorbereiding 15 minuten. Oven 25 minuten.
Opdienen met
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Vermeng in een keukenmachine of met de hand de olijfolie met de dulce de leche en suiker. Klop een voor een de eieren erdoor. Vouw het bakmeel en bakpoeder erdoor en schenk het beslag in een bakvorm of taartvorm van 26 x 20 centimeter.
3. Leg de plakjes perzik op het beslag en zet de taart 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en een spies die je in het midden in de taart prikt, er schoon weer uit komt.
4. Laat de taart 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Verwarm de overgebleven dulce de leche in een pannetje tot deze zacht en schenkbaar is en sprenkel de karamel dan over de warme taart. Bestrooi met een handje verkruimelde meringues en dien op met crème fraîche of lobbig geklopte room.
OPMERKING: Omdat hier vers fruit is gebruikt kun je de taart het beste in de koelkast bewaren als je hem niet meteen eet. Ik warm de taart daarna het liefst kort op in de magnetron, 30 seconden op hoge stand.