Perziktaart met dulche de leche & meringues

Perziktaart met dulche de leche & meringues

Rukmini Iyer: ‘In Uruguay heet de originele versie van deze taart chajá – laagjes lichte, luchtige cake die in perziksiroop zijn geweekt, met opgeklopte slagroom, dulce de leche, plakjes perzik en verkruimelde meringue. Bij deze versie verwerk je de dulce de leche en verse perziken in een olijfolietaart. Eet hem warm, net uit de oven, en geef er crème fraîche of lobbig geklopte room bij.’

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Vermeng in een keukenmachine of met de hand de olijfolie met de dulce de leche en suiker. Klop een voor een de eieren erdoor. Vouw het bakmeel en bakpoeder erdoor en schenk het beslag in een bakvorm of taartvorm van 26 x 20 centimeter.

3. Leg de plakjes perzik op het beslag en zet de taart 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en een spies die je in het midden in de taart prikt, er schoon weer uit komt.

4. Laat de taart 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Verwarm de overgebleven dulce de leche in een pannetje tot deze zacht en schenkbaar is en sprenkel de karamel dan over de warme taart. Bestrooi met een handje verkruimelde meringues en dien op met crème fraîche of lobbig geklopte room.

OPMERKING: Omdat hier vers fruit is gebruikt kun je de taart het beste in de koelkast bewaren als je hem niet meteen eet. Ik warm de taart daarna het liefst kort op in de magnetron, 30 seconden op hoge stand.
 

Voor 8 personen. Voorbereiding 15 minuten. Oven 25 minuten.

  • 225 g olijfolie
  • 225 g dulce de leche (laat hiervoor een blikje gecondenseerde melk van 397 gram 3 uur zachtjes koken in een pan met water)
  • 50 g fijne suiker
  • 4 scharreleieren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 nog niet of net rijpe perziken, in dunne plakjes


Opdienen met

  • 175 g dulce de leche (de rest uit het blikje)
  • handvol verkruimelde meringues uit de winkel
  • crème fraîche of lobbig opgeklopte slagroom






 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine