Perentaart met limoncello

Intro

Appels met peren vergelijken doe je niet. Maar peren met peren… daar zit ook nogal wat verschil in! Wij geven de voorkeur aan rijpe, sappige en zoete peren. Dat je daarbij misschien een beetje knoeit, wat maakt het uit. Smaak, daar gaat het nog steeds om. Heb je nu minder fijne peren? Verwerk ze dan in een taart, dat kan prima. En als je er dan nog een of ander likeurtje in verwerkt maakt het helemaal niet meer uit, appels of peren…

Ingrediënten

Voor 12 punten

*TIP – Als je liever alcoholvrij kookt, vervang dan de limoncello door vlierbloesemsiroop.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Rol het deeg uit volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en leg in een taartvorm van 24 cm doorsnede. Prik met een vork ruim gaatjes in het deeg. Maak je liever zelf je deegbodem? Kies dan voor zanddeeg of maak een bodem van biscuitjes.

3. Klop nu de mascarpone los zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg aan de mascarpone 3 eetlepels limoncello, de suiker, het vanille-extract, de bloem en het ei toe, en mix tot een geheel. Bestrijk het deeg met het mascarponemengsel en strijk de bovenkant glad.

4. Schil de peren, halveer ze en ontdoe ze van de klokhuizen. Snijd ze in plakken en leg de plakken peer in een waaiervorm op de mascarpone. Leg een rond stukje peer in het midden. Bestrooi de peer met de extra eetlepel suiker. Bak de taart in ca. 40 minuten gaar of totdat het deeg goudgeel is en de peren zacht zijn. Verlaag de temperatuur van de oven iets, wanneer het deeg te snel donker kleurt of dek de taart af met aluminiumfolie.

5. Verwarm in een pannetje de abrikozenjam met de overige 2 eetlepels limoncello. Laat even zachtjes koken totdat de jam gesmolten is. Bestrijk de peren met het jammengsel en je taart is klaar.

 

TIP – O ja, als je de peren schilt en snijdt, verkleuren ze nogal snel. Verwerk ze daarom een voor een of smeer de snijvlakken van de peren in met citroensap.