​Pepernoten

​Pepernoten

Pepernoten zijn onmisbaar tijdens sinterklaas en hoe leuk is het om ze zelf te maken! Dit recept van Rens Kroes is heerlijk.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Week de dadels 15 minuten in water.

2. Doe alle ingrediënten, behalve de dadels, in een kom en kneed alles door elkaar.

3. Laat de dadels uitlekken in een vergiet en snijd in stukjes. Doe ze met een scheutje water in de  keukenmachine en mix ze fijn. Zet de keukenmachine uit als de dadels aan de zijkanten blijven kleven en schraap de stukjes met een lepel naar het midden. Maal pulserend verder tot de dadels helemaal fijn zijn.

4. Doe de kleverige dadelmassa bij de droge ingrediënten en kneed met je handen tot een soepel deeg. Maak er een grote bal van en rol stukjes deeg tot kleine balletjes. Leg die op het bakpapier, druk een beetje aan en ga door tot al het deeg op is en de bakplaat vol ligt met zo’n 50 balletjes.

5. Bak de pepernoten in 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen voordat je ze probeert.

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).

Credits: tekst Rens Kroes, recepten Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergenen

Voor 50 pepernoten:

  • 140 g dadels, zonder pit
  • 40 g kokosbloesemsuiker
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 tl speculaas- of koekkruiden
  • snuf zeezout
  • 125 g speltmeel, liefst volkoren
  • 50 g kokosolie, gesmolten

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief