Pecantaart met karamel

Intro

Dit luxe en decadente dessert is perfect voor bij een etentje, vooral als je er romig vegan ijs bij serveert. Ik weet dat omdat ik deze taart al vele malen aan mijn gasten heb gegeven en ze er weg van waren. Oké, het is misschien een guilty pleasure, maar hij is natuurlijk gezoet met de dadels en zit vol proteïnen van de noten, dus dat is best acceptabel, toch? De bodem is van pecannoten, rauwe cacao en dadels gemaakt, een geweldige combinatie van zoet en zout. De gezouten-karamelvulling is vreselijk lekker en de taart smaakt echt naar meer.

Ingrediënten

Voor 1 taart van 20 cm

Voor de pecanbodem

Bereiding

1. Maal voor de bodem de pecannoten in de keukenmachine of blender fijn. Voeg de rest van de ingrediënten voor de bodem toe en maal tot het deeg samenhangend wordt.

2. Druk dit kruimelige mengsel met je handen in een taartvorm met losse bodem met een diameter van 20 centimeter en zet in de diepvries terwijl je de karamel maakt.

3. Was de kom van de keukenmachine of blender en doe de dadels, pindakaas, amandeldrink, kokosolie en het himalayazout erin. Maal tot een glad en romig geheel – het duurt wel een paar minuten voordat de dadels echt goed zijn vermengd.

4. Schep de karamel in de taartbodem en strijk glad. Laat de taart nog minstens 1 uur uitharden in de diepvries.

5. Rooster de pecannoten in een droge pan een paar minuten op middelhoog vuur tot ze iets donkerder zijn geworden. Zet opzij.

6. Haal de taart uit de diepvries en versier de bovenkant met de geroosterde pecannoten; begin aan de buitenrand en werk in een concentrische cirkel naar binnen toe. Strooi er wat zeezoutvlokken over.

7. Zet de taart in de diepvries. Haal hem 30-45 minuten voordat je hem wilt serveren eruit om hem op kamertemperatuur te laten komen.