Voor 1 taart van 20 cm
Voor de pecanbodem
1. Maal voor de bodem de pecannoten in de keukenmachine of blender fijn. Voeg de rest van de ingrediënten voor de bodem toe en maal tot het deeg samenhangend wordt.
2. Druk dit kruimelige mengsel met je handen in een taartvorm met losse bodem met een diameter van 20 centimeter en zet in de diepvries terwijl je de karamel maakt.
3. Was de kom van de keukenmachine of blender en doe de dadels, pindakaas, amandeldrink, kokosolie en het himalayazout erin. Maal tot een glad en romig geheel – het duurt wel een paar minuten voordat de dadels echt goed zijn vermengd.
4. Schep de karamel in de taartbodem en strijk glad. Laat de taart nog minstens 1 uur uitharden in de diepvries.
5. Rooster de pecannoten in een droge pan een paar minuten op middelhoog vuur tot ze iets donkerder zijn geworden. Zet opzij.
6. Haal de taart uit de diepvries en versier de bovenkant met de geroosterde pecannoten; begin aan de buitenrand en werk in een concentrische cirkel naar binnen toe. Strooi er wat zeezoutvlokken over.
7. Zet de taart in de diepvries. Haal hem 30-45 minuten voordat je hem wilt serveren eruit om hem op kamertemperatuur te laten komen.