Net zoals bij wortels is het zaak de pastinaak zachtjes te garen. Een tikkie krokant aan de buitenkant zonder zwarte plekken, zacht en warm aan de binnenkant, dat is wat we willen. Na het voorkoken is het een fluitje van een cent, het kreng is immers al gaar, bij grillen vanaf scratch moet je even opletten, maar wordt-ie nog lekkerder.
1. Smeer de pastinaken rondom in met honing en gril ze zachtjes richting gaar. Neem wel de tijd en weersta de verleiding de temperatuur van het vuur te verhogen. Tijd heelt niet alleen de meeste wonden, het zorgt ook voor de beste pastinaken!
2. Smeer de pastinaken elke 5 minuten in met wat honing en controleer na 20 minuten de garing.*
3. Haal de pastinaken als ze gaar zijn van het vuur, besprenkel met wittewijnazijn en bestrooi met Maldon-zeezout (voor wat extra rooksmaak kun je na 10 minuten nog wat rookmot toevoegen).
*Houd de garing aan van een aardappel die bijna gaar is, net niet, zodat de pastinaak nog een beetje bite heeft.
Voor 6 personen, bereiding 30 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.