Pastafrittata

Intro

'Pastafrittata is zowel warm als koud lekker – ik neem het vaak mee als ik ga wandelen of eropuit trek om eten te zoeken in het bos, maar ook bij een picknick.' - Gennaro Contaldo

Ingrediënten
















Voor basis pastafrittata

Bereiding



Basisrecept: 
Verhit de oven tot 200 °C/gasstand 6. Kluts de eieren in een grote kom en rasp er de parmezaan bij. Voeg een beetje zout en een flinke snuf zwarte peper uit de molen toe, roer goed en hussel er de pasta door.

Verhit 3 eetlepels olie in een ovenbestendige koekenpan van 26 cm met antiaanbaklaag op matig vuur. Giet het mengsel in de pan, bak de frittata ongeveer 5 minuten, of tot de onderkant krokant is, en zet de pan vervolgens nog 5 minuten in de oven tot de bovenkant gestold is.

Keer de frittata heel voorzichtig om op een bord, laat hem terug in de pan glijden en zet hem nog 5 minuten terug in de oven, of tot de onderkant krokant is. Serveer met wat extra geraspte parmezaan.

Variaties:


 




Dit recept komt uit ‘Het pastaboek’ van Gennaro Contaldo (€ 9,99, Kosmos Uitgevers).