Pasta met zalm, spinazie & hüttenkäse

Intro

Pasta met zalm, spinazie en hüttenkäse, dit recept rolt zo uit Jamie’s nieuwste boek EEN. Een gloednieuw kookboek bomvol eenpans-toppers. Jamie: ‘Ik moet zeggen: ik ben superblij met het resultaat. Er zitten een paar totaal nieuwe kookstijlen bij – zoals het hoofdstuk koekenpanpasta – die ik al jaren voor ogen had, maar waarvan ik nooit gedacht had dat ze zoveel potentie hadden. Een gamechanger van heb ik jou daar dus.’ Zullen we kijken of hij gelijk heeft met deze pasta met zalm, spinazie en hüttenkäse? Het klinkt in ieder geval zálig.

Ingrediënten

VOOR 1 | TOTAAL 8 MINUTEN

Nodig: koekenpan

Bereiding

1. Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen, liefst met een geribbeld mesje, in de lengte in 2 cm brede reepjes.

2. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn met de spinazie en de helft van de zalm. Rasp de citroenschil en de parmezaan fijn, maar houd ze apart.

3. Zet een koekenpan van 28 cm op hoog vuur. Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan en doe de lente-uitjes, spinazie, gehakte zalm en citroenschil erbij. Doe de pasta in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer 250 ml. Laat de boel 4 minuten koken, of tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft, en blijf regelmatig roeren tot je een mooie saus hebt.

4. Giet er als het nodig is nog een extra scheutje water bij. Draai het vuur uit, pers het citroensap erbij, roer de hüttenkäse en parmezaan erdoor, en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rest van de zalm boven de pan en sprenkel er als je wilt nog een paar drupjes extra vierge olijfolie over.

Energie Vet Verz. Vet Eiwit Koolhyd. Suiker Zout Vezels
431 kcal 14,8 g 4 g 29,5 g 43,6 g 4,7 g 1,7 g 3,1 g

ONE by Jamie Oliver is published by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © David Loftus, 2022