Pasta met tofu & lente-ui

Pasta met tofu & lente-ui

Bereiding

1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan en bak de tofu met de rozemarijn en het laurierblaadje een paar minuten.

2 Voeg dan de lente-uitjes toe en bak deze 2 minuten mee, tot ze net zacht worden. Voeg hier nu de tomaten, de chilivlokken, citroenschil en 200 ml water aan toe.

3 Breng het mengsel aan de kook en laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken, tot de saus mooi dik is en de tofu de smaken van de andere ingrediënten goed heeft kunnen opnemen.

4 Schep de saus en de kruiden door de pasta. Bestrooi met gemalen parmezaan en serveer direct.

4 personen

• 400 g schelpjespasta of andere kleine pasta

• 1 el olijfolie

• 500 g tofu (bijvoorbeeld Alpro tofu naturel)

• 2 takjes verse rozemarijn

• 1 laurierblaadje

• 3 lente-uitjes, in ringen gesneden

• 3 tomaten, in stukjes

• snuf chilivlokken

• 2 repen citroenschil

• handvol basilicum of oreganoblaadjes

• geschaafde parmezaan


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine