1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan en bak de tofu met de rozemarijn en het laurierblaadje een paar minuten.
2 Voeg dan de lente-uitjes toe en bak deze 2 minuten mee, tot ze net zacht worden. Voeg hier nu de tomaten, de chilivlokken, citroenschil en 200 ml water aan toe.
3 Breng het mengsel aan de kook en laat het nog 10 minuten zachtjes doorkoken, tot de saus mooi dik is en de tofu de smaken van de andere ingrediënten goed heeft kunnen opnemen.
4 Schep de saus en de kruiden door de pasta. Bestrooi met gemalen parmezaan en serveer direct.
4 personen
• 400 g schelpjespasta of andere kleine pasta
• 1 el olijfolie
• 500 g tofu (bijvoorbeeld Alpro tofu naturel)
• 2 takjes verse rozemarijn
• 1 laurierblaadje
• 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
• 3 tomaten, in stukjes
• snuf chilivlokken
• 2 repen citroenschil
• handvol basilicum of oreganoblaadjes
• geschaafde parmezaan
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.