Pasta met lentegroente

Ingrediënten

6 personen
• 1 bosje groene asperges
• 2 kleine courgettes
• 2 kakelverse eieren
• 60 g crème fraîche
• handvol geraspte parmezaan, plus extra
• rasp van ½ citroen
• 400 g gedroogde tagliatelle
• olijfolie
• 100 g pancetta, gesneden
• blaadjes van 1 bosje munt

Bereiding

Ziet ‘ie er niet prachtig uit, deze pasta met lentegroente? Neem je kinderen mee de keuken in en maak deze salade met z’n allen. Wedden dat ‘ie bij iedereen in de smaak zal vallen! Serveer met een lekker stukje vlees of vis.

1 Vul een grote steelpan met water, voeg een snuf zout toe en breng aan de kook.

2 Laat de kinderen de groenten in linten schaven met een veilige dunschiller.

3 Vraag de kinderen om de eieren te breken boven een grote kom. Voeg de crème fraîche, parmezaan, citroenrasp en wat zout en peper toe. Meng alles goed.

4 Laat de kinderen zien hoe ze de pasta voorzichtig in het kokende water kunnen doen. Kook de pasta, giet af en bewaar een kopje kookvocht.

5 Verhit een scheut olie in een pan. Bak de pancetta in 4–5 minuten krokant.

6 Neem de pan van het vuur en voeg de pasta toe aan de pancetta. Doe vervolgens ook de meeste muntblaadjes erbij, de groentelinten, het eiermengsel en een scheutje pastakookvocht. Laat de kinderen roeren en voeg zo nodig nog wat kookvocht toe.

7 Serveer de pasta in kommen en garneer met wat munt en parmezaan.

 

Per portie 444 kcal, 18,3 g vet (7,3 g verzadigd), 18,3 g eiwit, 50,7 g koolhydraten, 4,1 g suikers

Fotografie Andrew Montgomery
Recept Anna Jones