Pasta met krab, tomaat & rucola

Pasta met krab, tomaat & rucola

Bereiding

De combi van krab met pasta is geweldig en zal bij iedereen in de smaak vallen. De ietwat bittere rucola en citroenzest maken het geheel helemaal af. 

1 Gooi de krabscharen in ruim kokend water met flink wat zout. Breng opnieuw aan de kook en kook 4 minuten door. Haal de scharen met een tang uit het water en spoel ze kort af zodat het vlees makkelijker loskomt. Kook de pasta al dente in het overgebleven kookwater.

2 Fruit de knoflook in olijfolie. Doe de tomaten en pepers erbij en bak op laag vuur ongeveer 3 minuten. Voeg wat kookvocht van de pasta toe als de saus droog wordt.

3 Voeg de krab, rucola en citroenzest toe en laat op laag vuur nog een paar minuten staan. Serveer!

4 personen

• 600 g krabscharen

• 240 g spaghetti

• 8 el olijfolie

• 4 tenen knoflook, gehakt

• 600 g tomaten, de helft grof gehakt, de helft in tweeën

• 4 Hollandse pepers, gehakt

• 100 g rucola

• zestes van ¼ citroen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!