Pasta met kokkels & zeekraal

Pasta met kokkels & zeekraal

In plaats van pasta vongole, noemt onze visexpert Bart van Olphen dit pasta kokkole. ‘Het seizoen van zeekraal gaat half april/begin mei weer start. Dit is een fantastische combinatie!’

Ingredienten

1. Kook de pasta in ruim water al dente. Laat uitlekken en houd warm.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en peper in 2 minuten zacht. Bak de knoflook al roerend 1 minuut mee en blus het geheel af met het glas witte wijn.

3. Breng de wijn aan de kook. Voeg de kokkels en tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Schud regelmatig en controleer tussendoor of de schelpjes al geopend zijn. Voeg na 4 minuten de peterselieblaadjes en zeekraal toe.

4. Zet het vuur uit als alle kokkels open zijn. Gooi dichtgebleven exemplaren weg. Proef de saus en breng op smaak met wat peper. Controleer goed of zout nodig is; de kokkels zijn al ziltig van zichzelf.

5. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de kokkels. Schep goed door elkaar en serveer met wat verse peterselie, een extra scheutje olijfolie en wat versgemalen zwarte peper (plus eventueel een snufje zeezout).

Dit is een recept van Bart van Olphen.

[Credits: fotografie David Loftus]

4 personen

  • 400 g linguine
  • 2 el olijfolie, plus extra
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, gepeld, fijngehakt
  • 1 glas witte wijn
  • 1 kg kokkels, schoongemaakt
  • 20 ml witte wijn
  • 2 grote tomaten, zaadlijsten verwijderd, in blokjes
  • bosje verse peterselie, blaadjes afgehaald, plus extra
  • 50 g zeekraal

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief