Deze pasta met broccoli staat binnen no-time op tafel, maar door de verrassende ingredienten maak je absoluut indruk op je vrienden. Venkelzaad, chilivlokken en hamreepjes maken van deze pasta een heuse smaakbom. Enjoy!
1. Stamp venkelzaad en chilivlokken in een vijzel met wat zout. Schep door de ham.
2. Verhit een scheut olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, bak de hamreepjes goudbruin.
3. Kook de penne beetgaar; voeg de broccoli de laatste 3 minuten toe. Houd een kop van het kooknat apart.
4. Giet pasta en broccoli af, schep de ham erdoor met wat extra vergine olijfolie, citroensap en kooknat. Bestrooi met citroenraspsel.
4 personen
• ½ tl venkelzaad
• ½ tl chilivlokken
• 200 g gekookte ham, in reepjes
• olijfolie
• 400 g penne
• 200 g broccoli, in de lengte gehalveerd, 5 cm
• extra vergine olijfolie
• geraspte schil en sap van 1 citroen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.