Pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Intro

"Dat recept, mag ik dat ook voor thuis?' Een dagelijkse vraag aan Moekes Maaltijd. In het kookboek Om op te eten staan de lekkere gerechten waar elke dag maar liefst honderden baby's, peuters en kleuters van smullen. En warempel: alle bordjes zijn gegarandeerd leeg! Met dit nieuwe kinderkookboek in de hand zetten vanaf nu álle drukke ouders in een handomdraai een lekkere, gezonde warme maaltijd op tafel.' - Maartje Guikers in Moekes Maaltijd - Om op te eten

Ingrediënten

4 jr+, bereiding ca. 45 min.

 

Bereiding

1. Kneed voor de gehaktballetjes het broodkruim, rundergehakt, ei, de mosterd en oregano goed door elkaar. Vorm met vochtige handen 12 gelijke balletjes van het gehakt, doe ze in een schaal, besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie en hussel ze zodat ze er rondom mee bedekt zijn.

2. Verhit voor de saus de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui stevig aan zodat hij goudbruin wordt. Voeg vervolgens de knoflook en basilicumstelen toe en bak ze even mee.

3. Doe de rode peper, tomatenblokjes en balsamicoazijn erbij. Laat de saus circa 10 minuten pruttelen; roer af en toe. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 8 minuten gaar. Doe ze in de saus en smoor ze nog 5 minuten.

4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar wat van het kookvocht. Doe de uitgelekte spaghetti terug in de pan en roer de gehaktballetjes in tomatensaus en de basilicumblaadjes erdoor. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.

5. Bestrooi met Parmezaanse kaas.