Pasta Carbonara met zalm

Bereiden

‘In deze pasta carbonara gebruik ik ‘sockeye’, een wilde zalmsoort. Deze heerlijke zalm eet vooral schaaldieren, waardoor het visvlees mooi dieprood van kleur is,’ aldus Bart van Olphen.

1. Zet een pan water met wat zout op het vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook hem volgens de instructies op de verpakking al dente. 

2. Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en verhit een flinke scheut olijfolie. Voeg als de olie goed heet is de gehakte knoflook toe samen met de sjalotsnippers en bak ze op
laag vuur tot de sjalotten glazig zijn. 

3. Klop ondertussen de room, eieren, 2 eetlepels parmezaan en wat zout en peper in een kom. Houd zolang apart. 

4. Giet de pasta af in een vergiet, laat goed uitlekken en voeg dan toe aan het knoflook-sjalotmengsel.

5. Draai het vuur onder de koekenpan uit en meng het ei-kaasmengsel door de pasta. Voeg dan driekwart van de wilde zalm en de meeste bieslook toe en schep voorzichtig om.

6. Schep de pasta carbonara op borden, verdeel de rest van de zalm erover en bestrooi met de bewaarde bieslook. 

Breng op smaak met zout en peper, strooi de overige parmezaan erover en serveer meteen.
 
Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]