Paprika-tomatensoep

Intro

Paprika en tomaat zijn twee dikke maatjes. Beide rood, samen vol van smaak en makkelijk te combineren met allerlei soorten kruiden. Serveer deze simpele paprika-tomatensoep met een stukje boerenbrood erbij om te dippen en misschien nog een drizzle olijfolie erin – meer opsmuk heeft dit recept niet nodig.

Ingrediënten

2-4 personen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten, pel de  ui en snijd hem fijn. Leg de paprika’s op een bakplaat en verdeel de halve tomaten, ui en tenen knoflook over een andere bakplaat.

2. Besprenkel het tomaten-uimengsel met 3 eetlepels olijfolie, dek af met alufolie en schuif beide bakplaten in de oven. Rooster de groenten 40 minuten, of tot de paprika’s geschroeid zijn, en het tomatenmengsel zacht is. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.

3. Verwijder het vel, de zaadjes plus de zaadlijsten van de tomaten  en paprika’s. Mix alle ingrediënten samen met de bouillon in de keukenmachine tot een gladde soep – voeg eventueel een scheutje tabasco toe als je dat lekker vindt.

4. Strooi de basilicumblaadjes over de soep, besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met zwarte peper. Serveer de soep in kommen samen met wat sneetjes boerenbrood.

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen