Voor 2 personen.
1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de champignons 8-10 minuten, tot ze zacht zijn en beginnen te geuren. Voeg de knoflook toe en bak alles nog 1 minuut. Blus het geheel af met de witte wijn en laat het 4-5 minuten inkoken.
2. Breng ondertussen in een grote pan water aan de kook. Voeg de pappardelle toe en kook ze in 8-10 minuten al dente.
3. Roer de kookroom door het champignonmengsel. Zet het vuur middellaag en laat alles onder regelmatig roeren nog 5 minuten sudderen. Breng het geheel op smaak met een flinke snuf zeezout en zwarte peper.
4. Laat de pappardelle goed uitlekken en voeg ze met behulp van een pastatang toe aan de saus. Schep alles voorzichtig om, zodat de pasta goed bedekt is met de romige saus, en serveer.
Tip: Pappardelle is een dikke lintenpasta, perfect voor een romige saus. Gedroogde pappardelle bevat meestal geen ei, maar controleer toch altijd voor de zekerheid de ingrediënten op de verpakking.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.