Voor 6 sandwiches (12 pannenkoeken)
Voor de blauwebessenroom
Voor de pannenkoeken
1. Maak eerst de blauwebessenroom. Doe de bessen in een kleine pan en prak ze met een pureestamper. Voeg de eetlepel water, het citroensap en de suiker toe en zet de pan op laag vuur. Laat alles onder regelmatig roeren 10 minuten zachtjes koken tot de bessen heel kleverig zijn en alle vloeistof is verdampt. Als je met een houten lepel een streep trekt over de bodem van de pan mag er geen vloeistof van de ene naar de andere kant stromen. Giet het mengsel in een vuurvaste schaal en laat 10 minuten afkoelen. Roer de bessenpuree door de mascarpone en zet in de koelkast.
2. Meng voor de pannenkoeken alle droge ingredienten in een mengkom. Klop in een kan de eieren, honing en melk door elkaar en giet het mengsel bij de droge ingredienten. Roer alles goed tot een glad beslag. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur en vet de pan in met keukenpapier met een beetje olie. Schep als de pan heet is 2 eetlepels beslag over de bodem. Bak 2 minuten tot er op de bovenkant veel belletjes zijn ontstaan en de rand droog is, keer de pannenkoek en bak de andere kant nog 30 seconden. Laat op een
bord glijden en bak op deze manier nog elf pannenkoeken.
3. Strijk wat bessencreme over een pannenkoek en leg er een tweede bovenop. Druk het licht aan. Strijk eventueel de creme rondom met de bolle kant van een lepel of met een mes glad. Druk de randen aan
en dien op.