Pannenkoek zalm, tonijn en garnalen

Ingrediënten

Beslag (voor 5 pannenkoeken):


 

Eiersalade:


 

Tonijn:


 

Garnalen en avocado:


 

Zalm:

Bereiding

In dit enorm feestelijke gerecht zitten maar liefst drie vissoorten verstopt. Volgens Food and Friends visexpert Bart van Olphen is er één ding waar je altijd op moet letten: dat vis – wild of kweek – duurzaam gecertificeerd is. Meer weten over wilde vis en kweekvis? Lees het hier! Dit gerecht leent zich perfect om met wilde vis, gekweekte vis of een mengsel van daarvan aan de slag te gaan. Je kunt tevens variëren met verse vis, gerookte vis en vis uit blik.


 


1. Doe voor het beslag de bloem in een grote kom. Meng om klontjes te voorkomen eerst met een garde de eieren door de bloem. Voeg vervolgens als roerend beetje bij beetje de melk toe tot je een glad beslag hebt. Breng op smaak met zout.
 


2. Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 5 pannenkoeken van het beslag. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.



3. Breng in een steelpan een ruimte hoeveelheid water aan de kook. Kook de eieren hard in 8 minuten en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pel de eieren en prak ze fijn met een vork. Meng dit met het paprikapoeder, kerriepoeder en de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.



4. Meng de uitgelekte tonijn met de ui, kappertjes en mayonaise in een kom. Breng op smaak met zout en peper.



5. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en druppel er wat citroensap over zodat het niet verkleurt. Meng de avocado voorzichtig met de Hollandse garnalen en bieslook. Breng op smaak met zout peper.



6. Nu is het tijd om te stapelen. Leg een pannenkoek op een groot bord en beleg deze met de tonijnsalade. Leg de volgende pannenkoek erop en beleg met de helft van de gerookte zalm. Beleg de volgende pannenkoek met de eiersalade. Vervolgens weer een pannenkoek met zalm. Bedek de laatste pannenkoek met de mix van avocado, Hollandse garnalen en peterselie.



7. Snijd de gestapelde pannenkoeken in punten en serveer met partjes citroen.

Dit is een recept van Bart van Olphen, Food and Friends visexpert. 
Credits: fotografie David Loftus