pan con tomate met gebakken eieren

Ingrediënten

2 PERSONEN
• 4 sneden stokbrood
• 2 tenen knoflook
• 4 zeer rijpe middelgrote tomaten, gehalveerd
• 2 el olijfolie, plus extra voor erbij
• 2 eieren
• gerooktepaprika-poeder

Bereiding

Dit ontbijtje is een Spaanse variant op ‘eggs on toast’ en staat binnen een mum van tijd op tafel. De tomaten maken het geheel lekker fris en het paprikapoeder geeft een diepe smaak aan de eitjes. 

1. Rooster de sneden brood. Wrijf één kant van elke snee in met knoflook en druk dan de tomaathelften erin. Bestrooi met zout en houd zolang apart.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Breek de eieren erboven, draai het vuur hoger en bak de eieren tot het wit is gestold en de dooiers nog vloeibaar zijn. Strooi er een beetje zout en wat paprikapoeder overheen.

3. Leg de sneden toast op 2 borden, schep er een ei op en eindig met wat olijfolie. Serveer met een groene salade.