Paella van de barbecue

Paella van de barbecue

Dacht je dat paella moeilijk is om te maken? Há, dan heb je het mis. Dit recept laat je zien dat het typisch Spaanse gerecht een fluitje van een cent is. En het allerleukst: je maakt deze niet op het vuur, maar op de barbecue. Biertje erbij, vrienden om de pan, bordjes op schoot… Wij zien het wel zitten hoor!  

Bereiding



1. Doe de kleingesneden paprika’s en merguez, de rijst, de paellakruiden en de hele garnalen in een grote paellapan. Schenk er 1,3 liter water bij.

2. Roer alle ingrediënten 1 keer door en verhit ze 1 uur tot al het vocht is opgenomen. Voeg zout en peper toe.
 

Voor 4 personen. Voorbereiding 5 minuten, bereiding 60 minuten.

  • 6 merguez worstjes


  • 400 g paellarijst


  • 3 paprika’s in verschillende kleuren


  • 2 eetlepels paellakruiden


  • 8 garnalen (rauw en ongepeld)


  • Zout en peper





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief