Pad thai met soyagehakt 

Ingrediënten

4 personen

• 1 rode ui

• 3 tenen knoflook

• 1 rode chilipeper

• 1 stengel sereh (citroengras)

• 1 el vloeibare margarine

• 2 lente-uitjes, in ringetjes

• 360 g sojaroom

• 2 el palmsuiker of bruine suiker

• 4 à 6 el sojasaus

• sap van 1 limoen

• 1 bosje koriander

• 1 bosje munt

• 250 g Thaise rijstnoedels

Bereiding

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Snijd de chilipeper fijn (verwijder zaadjes en zaadlijsten).
  4. Snijd de sereh (het dikke witte gedeelte) zo fijn mogelijk.
  5. Fruit de ui, knoflook, peper ensereh in een scheutje sojaroom.
  6. Voeg het gehakt en de lente-ui toe en roerbak een paar minuten.
  7. Voeg de suiker en sojasaus toe en breng het gehakt verder op smaak met limoensap.
  8. Hak de koriander en munt grof en strooi over het gehakt. Serveer met de noedels.