Dit is waarschijnlijk een van de beroemdste Thaise gerechten, zowel in binnen- en buitenland. Ook als je niet gewend bent aan de smaken van de Thaise keuken, is dit gerecht een echte aanrader.
1. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de tofu in 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Voeg ook de kip toe en roerbak deze 1 minuut mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en roer ze erdoor.
2. Breek het ei boven de wok en roer een paar seconden goed door. Meng ook de geweekte noedels erdoor.
3. Roer het citroensap, de vissaus en chilivlokken erdoor. Voeg de helft van de taugé toe, de helft van de rode chilipeper en de helft van de lente-uitjes. Roerbak ongeveer 3 minuten tot de noedels gaar zijn.
4. Laat de inhoud van de wok op een grote schaal glijden en garneer met de rest van de rode chilipeper, lente-ui en taugé. Bestrooi met de korianderblaadjes en gehakte pinda’s. Serveer met partjes citroen erbij.
Voor 4-6 personen, voorbereiding: 10 minuten, bereiding: 8 minuten:
voorraadkast :
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.