Quinoa overnight oats

Intro

Heb je weleens gehoord van overnight quinoa? Aanradertje hoor! Net weer even iets anders dan de standaard havervlokken met melk (die misschien wel je neus uit beginnen te komen…). Bovendien: quinoa zit bomvol eiwitten. En voor wie geen gluten eet, is deze overnight quinoa met topping naar keuze (of je volgt gewoon lekker het recept) een dikke aanrader.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Doe de quinoa in een zeef en spoel af met water. Vul een ruime pan met water en kook de quinoa in ongeveer 10 min gaar. Giet de quinoa door de zeef af zodat al het water eruit is.

3. Snijd de ongeschilde appels in blokjes van ongeveer 1 cm. Rooster de walnoten 4 min. in de voorverwarmde oven. Keer de walnoten om en bak ze nog 4 min. Laat de walnoten goed afkoelen en hak ze zo fijn mogelijk.

4. Meng de quinoa, de appels, de gehakte walnoten, de havervlokken en de honing door de melk en roer goed door. Verdeel over vier bakjes en zet in de koelkast. De volgende ochtend lekker genieten van een heerlijk voedzaam ontbijt!

WIST JE dat quinoa complete eiwitten, vezels, B-vitaminen en mineralen bevat en nog glutenvrij is ook? Een goede reden om het vaker te eten dus!

SERVEERTIP! Ook lekker als tussendoortje met een glaasje koud appelsap.