Quinoasalade met bieten

Intro

Van dit soort lunchsalades kun je nooit genoeg recepten hebben. Maak ze het liefst voor meerdere dagen, want ze blijven makkelijk 2-3 dagen goed in de koelkast – en dan heb je meteen een lekkere lunch voor morgen. Bovendien worden ze er vaak alleen maar lekkerder van

Ingrediënten

• 75 g quinoa
• sap van ½ citroen
• ½ el balsamicoazijn
• 2 el olijfolie
• zout en peper
• 1 flinke, gare biet, in blokjes
• ¼ komkommer, in blokjes
• 8 à 10 radijsjes, in plakjes
• 60 g zwarte of rode bessen, of bosbessen
• 20 g dille, fijngesneden
• 1 lente-uitje, in ringetjes

Bereiding

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spreid de korreltjes uit over een platte schaal zodat ze snel afkoelen.
  2. Klop een dressing van het citroensap, de balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.
  3. Doe de biet, komkommer, radijs, bessen, dille en lente-ui bij de quinoa. Voeg de dressing toe en hussel.