4 personen
• 50 g oud brood
• 3 tenen knoflook, in plakjes
• 2 tl gedroogde oregano
• 50 g belegen kaas, grof geraspt
• olijfolie
• 4 saucijzen
• snuf gedroogde chilivlokken
• 3 blikken tomatenstukjes à 400 g
• 400 g penne (pasta)
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het brood in stukjes of maal in een keukenmachine. Doe in een kom met een van de tenen knoflook, flink wat oregano, de kaas en een snuf zout en peper. Bedruppel met wat olie en schep alles om.
2 Haal het worstvlees uit het vel. Rol van elke worst 4 ballen en leg in een ovenschaal. Bedruppel met olie en rol tot ze helemaal zijn bedekt. Bak de ballen in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar.
3 Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tweede teen knoflook, de rest van de oregano en de chilivlokken toe. Roer tot de knoflook bruin is. Doe de tomaten erbij. Voeg een snuf zout en peper toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Roer af en toe.
4 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar haal de pan 2 minuten voor het einde van het vuur en de laat de pasta in het nog warme water staan. Giet af en doe in een grote ovenschaal – de pasta is nu beetgaar. Voeg de gehaktballen toe, giet de saus erover en schep goed om. Verdeel het kaas-broodmengsel erover en bak 15 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.
Per portie 567 kcal, 20 g vet (6,7 g verzadigd), 28,6 g eiwit, 73 g koolh., 10,6 g suiker
Comfort Food fans opgelet: dit is hét boek voor jou! |