Open lasagne met asperges en doperwten

Intro

'Ik heb 14 jaar lang de allerliefste oppas van de hele wereld gehad: Paupau. Pau had mappen vor met allerhande-recepten, van haar heb ik eigenlijk echt leren koken. Dit recept heb ik, als ik me niet vergis, in haar allerhande-verzameling gevonden. het is nog steeds een favoriet.' - Isabel in haar Vegabijbel.

Ingrediënten

Bereiding

1. Schil de asperges goed en snijd de onderkant eraf. Zet een pan op met ruim kokend water en kook de asperges in 4 minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de doperwten toe en kook nog 2 minuten mee. Giet af en spoel na met koud water om verder garen te voorkomen. Laat goed uitlekken.

2. Verhit de koekenpan op het vuur en rooster  de pijnboompitten. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Laat afkoelen op een bord.

3. Bereid de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat ze tijdens het koken echt niet aan elkaar plakken door de bladen te koken in flink veel water en af en toe te roeren. Giet af en laat de lasagnebladen naast elkaar uitlekken op een theedoek

4. Verwarm intussen de crème fraîche in de steelpan samen met het citroensap en de dille. Breng op smaak met zout en peper.

5. Leg op elk bord een lasagneblad, besmeer met 1 eetlepel saus, verdeel een derde van de asperges, doperwten en alfalfa erover en bedek met een lasagneblad. Herhaal deze stappen totdat de groente en lasagnebladen op zijn. Giet de rest van de saus over de bovenste laag en garneer met de pijnboompitten en overige alfalfa.