Voor 1 persoon. 10 voorbereiding, 20 minuten bereiding, 14 mintuen rusten.
1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
2. Was de mini-aubergines en snijd de kroon eraf. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en zet de aubergine 20 minuten in de oven. Was de courgette en snijd hem in blokjes. Meng wat olijfolie en de ras el hanout door de courgette en bak de blokjes op de bakplaat bij de aubergine 8 minuten onder regelmatig omscheppen. Zet de groenten apart.
3. Breng de groentebouillon aan de kook, voeg de bulgur toe en kook die 8 minuten op halfhoog vuur. Neem de pan van het vuur en laat de bulgur 5 minuten wellen. Stort de bulgur op een bord, schik de aubergine, de courgette en zongedroogde tomaten erop. Breng alles op smaak met zout en peper en 2 eetlepels olijfolie.
4. Maak het af met geschaafde amandelen, de granaatappelpitten en wat muntblaadjes.