Ontbijtplank

Ontbijtplank

Een goed begin is het halve werk! Lekker ontbijten is voor Elize (auteur van dit recept) essentieel. En wanneer ze tijd heeft pakt ze uit. Vooral als je logees hebt is deze plank ideaal. Laat iedereen zijn eigen pancakes naar smaak beleggen en varieer met fruit. Jouw dag (en die van je gasten) kan niet meer stuk!

Bereiding

  1. Bereid de pancakes volgens dit recept.
  2. Vul de middelgrote kom met de Griekse yoghurt en honing. Vul een kleine kom met de ahornsiroop en de andere met de gekozen jam. Zet de kommen daarna in een driehoek op de plank (zie foto). Verdeel de pancakes over de plank en leg ze een beetje over elkaar heen. Als niet alle pancakes in één keer op de plank passen, kun je de overige warmhouden volgens de tip op de volgende pagina en de plank later bijvullen.
  3. Verdeel het fruit en de eetbare bloemen over de rest van de plank en serveer.

Tip:

Varieer met fruit dat in het seizoen is.
→ Zomer: abrikozen, kersen, meloen, nectarine, perzik, aardbeien, bramen, frambozen
→ Winter: appels, peren, mandarijnen, sinaasappels, bloedsinaasappels

Fotocredits: Claudia Damen

6 personen | 10 + 25 MIN

  • 24 American pancakes (zie dit recept)
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 6 el ahornsiroop
  • 30 g jam naar keuze, zoals abrikoos, kers, framboos of aardbei
  • 250 g aardbeien, gehalveerd
  • 125 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen of kersen
  • 3 abrikozen, gehalveerd en ontpit
  • 3 passievruchten, gehalveerd
  • eetbare bloemen, om te garneren
  • citrusfruit naar keuze, gehalveerd, om te garneren

BENODIGDHEDEN

  • houten plank 30 x 40 cm
  • 1 middelgrote kom
  • 2 kleine kommen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Lente magazine