- Bereid de pancakes volgens dit recept.
- Vul de middelgrote kom met de Griekse yoghurt en honing. Vul een kleine kom met de ahornsiroop en de andere met de gekozen jam. Zet de kommen daarna in een driehoek op de plank (zie foto). Verdeel de pancakes over de plank en leg ze een beetje over elkaar heen. Als niet alle pancakes in één keer op de plank passen, kun je de overige warmhouden volgens de tip op de volgende pagina en de plank later bijvullen.
- Verdeel het fruit en de eetbare bloemen over de rest van de plank en serveer.
Tip:
Varieer met fruit dat in het seizoen is.
→ Zomer: abrikozen, kersen, meloen, nectarine, perzik, aardbeien, bramen, frambozen
→ Winter: appels, peren, mandarijnen, sinaasappels, bloedsinaasappels
Fotocredits: Claudia Damen
6 personen | 10 + 25 MIN
- 24 American pancakes (zie dit recept)
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 el honing
- 6 el ahornsiroop
- 30 g jam naar keuze, zoals abrikoos, kers, framboos of aardbei
- 250 g aardbeien, gehalveerd
- 125 g frambozen
- 125 g blauwe bessen of kersen
- 3 abrikozen, gehalveerd en ontpit
- 3 passievruchten, gehalveerd
- eetbare bloemen, om te garneren
- citrusfruit naar keuze, gehalveerd, om te garneren
BENODIGDHEDEN
- houten plank 30 x 40 cm
- 1 middelgrote kom
- 2 kleine kommen