Ontbijtje met eieren, tomaat & kruiden

Bereiden

Dit oogverblindende ontbijt is snel en eenvoudig, perfect voor een luie zondagochtend. Cannellinibonen zijn een fantastische bron van eiwitten, rijk aan vezels, en bevatten behalve vitamine C ook magnesium, een mineraal dat belangrijk is voor de werking van onze spieren.

1. Snijd de tomaatjes doormidden en hussel ze met het citroensap, 1 eetlepel olie en een snufje zeezout door elkaar. Pluk de basilicumblaadjes (houd de kleinste blaadjes apart als garnering), hussel ze door de tomaatjes en laat ze een paar minuten staan.

2. Zet intussen een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Laat de bonen uitlekken, doe ze met het venkelzaad en een snufje zwarte peper in de pan en blijf ze ongeveer 5 minuten regelmatig omschudden – het is de bedoeling dat ze schroeien en openbarsten. Kieper de aangemaakte tomaatjes met 100 ml water bij de bonen in de pan, breng op smaak met peper en zout, en laat alles 1 minuut op hoog vuur flink pruttelen. Breek er aan beide kanten een ei bij, leg een deksel, bord of stuk aluminiumfolie op de pan, draai het vuur halfhoog en laat de eieren zachtjes bakken: 3 tot 4 minuten voor zachte dooiers; iets langer als je je ei liever doorbakken hebt. Rooster intussen het brood.

3. Verdeel de ricotta, besmeer er de twee sneetjes warme toast mee en serveer ze naast de gebakken eieren met bonen. Strooi er het apart gehouden basilicum over en ga meteen aan tafel. Ook lekker met een drupje balsamicocrème en/of een scheutje pittige chilisaus. Zalig!

Dit recept komt uit het boek 'Super food voor elke dag' van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).
 



Krankzinnige burger


Grill deze krankzinnig lekkere burger van Jamie Oliver op de BBQ!