2 personen
Topping
1. Verhit een scheutje olie in een koeken- pan, leg de plakjes zoete aardappel erin en bak ze ongeveer 5 minuten aan één kant, tot ze zacht zijn. Draai de plakjes om en maak 2 ‘bloemen’ door de plakjes te laten overlappen (zie foto) ‒ houd in het midden een rondje (iets meer dan de grootte van een eidooier) vrij.
2. Breek een ei boven elk vrijgelaten rondje van de zoete-aardappelbloem en bak de eieren tot ze gaar zijn en de zoete aardappel zacht vanbinnen en krokant vanbuiten is.
3. Leg eventueel wat cheddar op de eieren en bak die nog 1 minuut mee, of tot-ie gesmolten is. Bestrooi met de koriander en jalapeñopeper (of wat chilivlokken) plus wat zout en peper naar smaak. Serveer meteen.
Tip Maak dit heerlijke ontbijtje nog wat decadenter door in plaats van olijfolie truffelolie te gebruiken.
Credits Recepten, styling & fotografie Colette Dike