Omelet met oesters, chili en koriander

Ingrediënten

1 persoon

• 1 el plantaardige olie

• 4 lente-uitjes, fijngesneden

• 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden

• 3 eieren

• 6 oesters, uit de schelp

• korianderblaadjes, voor erbij

• sesamolie, voor erbij

Bereiding

Geef je ontbijt, brunch of lunch net dat extra beetje luxe en serveer deze omeletjes met oester. De combinatie van de ziltige oester, met de zoetige omelet en het pittige van de chilipeper is erg prettig! 

1 Doe de olie in een koekenpan (ø 15 cm) op middelhoog vuur.

2. Bak uitjes en chilipeper al roerend zacht. Kluts de eieren met peper en zout en giet in de pan. Verdeel het ei gelijkmatig.

3.  Voeg de oester toe als de omelet half gaar oogt.

4. Draai met de pan om nog niet gestold ei mooi te verdelen en vouw de omelet in een snelle beweging dubbel.

5. Laat de pan nog even op het vuur tot de oesters warm zijn en al het ei is gestold.

6. Leg de omelet op een bord, bestrooi met koriander en druppel er wat sesamolie over.