Noten-rozijnenbrood

Noten-rozijnenbrood

Je hebt weleens lekkere trek, wil grijpen naar iets lekkers en gezonds, maar wat? Dit noten-rozijnbrood is perfect. Liefst met een laagje roomboter, maar als de calorieënteller zegt dat dat even niet mag, kun je het ook zeker zo eten. Bak het noten-rozijnenbrood op zondag en je hebt de hele week een tussendoortje waar je zonder schuldgevoel naar mag grijpen. Enjoy!

Bereiding

1. Verwarm de oven tot 160 °C. Bekleed het cake- blik met bakpapier.

2. Klop de eieren los in een kom. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door.

3. Schenk het beslag in het cakeblik en bak in 50- 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

4. Laat minstens 30 minuten afkoelen voordat je het brood in plakken snijdt.

Tip: Snijd het brood in plakken en bewaar (afzonderlijk verpakt) in de vriezer.

Voor 1 brood

Bereidingstijd 10 minuten; Oventijd 60 minuten

  • 5 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g chiazaad
  • 50 g lijnzaad, gebroken
  • 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 50 g rozijnen
  • 150 ml kokosolie, gesmolten 1 tl grof zeezout
  • 150 g walnoten, grof gehakt 100 g pompoenpitten

Verder nodig

  • cakeblik van 25 cm
  • bakpapier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief