Voor 4 personen:
Zelf toevoegen naar smaak:
1. Laat 500 gr gamba’s ontdooien en uitlekken in een vergiet.
2. Kook 250 gr noodles zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze daarna af met koud water.
3. Snijd 2 teentje knoflook fijn. Meng de knoflook in een vijzel met grof zeezout en 2,0 el sesamolie.
4. Maak de ontdooide gamba’s aan met je sesammarinade en bak ze 4 minuten in een hete (grill)pan.
5. Schil 1 mango en snijd er kleine blokjes van. Snijd 1 komkommer in reepjes.
6. Snijd 1 rode uit in dunne halve ringen en kneus die tot er sap vrijkomt. Doe dat in een kom met de ringen en het sap van 2 limoenen. Voeg daar 2 el honing, 4 el sojasaus en 1,0 el sesamolie aan toe.
7. Meng de gamba’s met de noodles, mango, komkommer en aangemaakte uit.
8. Serveer de noodlesalade met sesamzaadjes. Geef er voor de liefhebber ook wat fijngesneden koriander en rode peper bij.
Dit recept is gemaakt door Samuel Levi speciaal voor de supermarkt-app Crisp. Hij ontwikkelde een aantal kindvriendelijke recepten met bord-leeg-garantie. Bestel nu hier al je ingrediënten. Samuel Levie, Levie is chef-kok, vader, één van de mannen achter Brandt&Levie en bekend van het kookboek ‘Eten met Nijntje’.