Voor 12 taartjes van 6 cm
Basisrecept deeg
Ganache van pure chocolade
Muntfondant
Basisrecept deeg
1. Doe de bloem, poedersuiker, het amandelmeel en zout in een kom.
2. Breek de koude boter in stukjes en verdeel die over de droge ingrediënten.
3. Wrijf de boter en de droge ingrediënten door elkaar net zolang tot er een kruimelig deeg ontstaat.
4. Kluts het ei.
5. Doe 12 à 14 g ei bij het deeg en kneed alles tot een samenhangende deegbal. Als het deeg erg
plakkerig is, voeg je een beetje bloem toe; als het deeg te droog is een paar druppels ei.
6. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg de bal 1 uur in de koelkast.
7. Doe het deeg voor 12 taartjes in de vormpjes en bak voor 20 à 25 minuten op 160 °C / 170 °C
Ganache van pure chocolade
1. Breng de slagroom met de honing en de muntblaadjes aan de kook en laat 5 minuten trekken.
2. Zeef de slagroom.
3. Hak de pure chocolade in stukjes.
4. Doe de stukjes pure chocolade in een kom en smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
5. Controleer het gewicht van de slagroom en vul aan indien nodig.
6. Verwarm de slagroom opnieuw.
7. Giet de slagroom over de gesmolten chocolade. Roer met een pannenlikker in het midden van de kom, steeds in dezelfde richting, tot alles goed gemengd is.
8. Doe vervolgens de boter erbij en mix de ganache met een staafmixer tot een
mooie, gladde crème.
Muntfondant
1. Zeef de poedersuiker en meng met het water, de zonnebloemolie en het pepermuntextract.
2. Giet een laagje muntfondant in de taartbodems en laat de fondant stollen in de koelkast.
3. Giet een laagje ganache over de fondant en laat in de koelkast opstijven.
4. Versier met een blaadje verse munt.