Multikleuren-maisbrood

Intro

In de zomer is onze glutenvolle focaccia erg populair. Dit is mijn optie voor onze glutenvrij-liefhebbers: een chunky zonnig geel brood, royaal gevuld met wortel, bosui en chiazaad – een showstopper voor picknicks. Je kunt het overdwars doormidden snijden en beleggen als een sandwich, of hem heel laten en beleggen met plakjes hartig beleg van welke aard dan ook, of met smeersels.

Ingrediënten

Voor 1 brood van 20 x 20 cm.

Voorbereiden: 1 uur. Bakken: 25 minuten.


Tip: Wil je een groter brood? De hoeveelheden zijn makkelijk te vergroten. Houd rekening met 5-10 minuten extra baktijd als je als je een grotere bakvorm gebruikt. Het brood is gaar wanneer je met een scherp mes of satéprikker in het midden prikt en die er schoon uit komt.

 

Bereiding1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.

2. Vet een bakvom van 20 x 20 centimeter in.

3. Meng in een kommetje het chiazaad met het water. Laat 10-15 minuten staan, zodat er een dikke geleiachtige massa ontstaat.

4. Zeef de maismeelsoorten, het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout in een grote mengkom.

5. Klop de melk, appelazijn, gesmolten kokosolie (of boter), ahornsiroop en chia-gel in een derde kom.

6. Klopt eventuele klontjes in de chia-gel helemaal weg.

7. Roer het natte mengsel door het droge mengsel.

7. Spatel de wortel en bosui erdoor. Schenk het beslag over in de bakvorm en bak het brood 25 minuten. Het is gaar wanneer je met een scherp mes of satéprikker in het midden prikt en die er schoon uit komt. Laat het maisbrood minstens 30 minuten afkoelen voordat je het in stukken snijdt.