Mul uit de oven

Intro

‘Vis uit de oven is echt een feest! Geef er met groenten en kruiden je eigen swing aan', aldus Bart van Olphen, onze visexpert.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de vissen om de 2 cm ondiep, schuin in. Bestrooi de inkepingen met zout en peper.

2. Vul de buikholtes van de vissen met de sinaasappelrasp en ongeveer de helft van de ui, venkel, citroen, tijm plus zout en peper. Druppel olijfolie in de buikholtes en over de vissen.
 
3. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de vissen erin.

4. Verdeel de artisjok en de rest van de ui, venkel, citroen en tijm eromheen. Besprenkel daarna nog eens flink met olijfolie.

5. Rooster de vis en de groenten in 15-20 minuten gaar. Serveer meteen.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]