Mueslirepen

Bereiden

Deze mueslirepen zijn perfect voor de lekkere trek! Ze zijn heel gemakkelijk om te maken en bovendien kun je eindeloos variëren. Heb je geen gedroogde abrikozen in huis? Rozijntjes of gedroogde pruimen zijn ook heel erg lekker. En wat dacht je van pecannoten in plaats van hazelnoten? Ze geven een totaal andere smaak, maar minstens zo lekker – al dan niet lekkerder. 

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed het bakblik met bakpapier.

2. Klop met een garde het ei los in een kom. Breek de banaan boven de kom in kleine stukjes en roer met een garde tot de twee ingrediënten goed gemengd zijn en de stukjes banaan heel klein zijn. Roer de honing erdoor. Snijd de vijgen in plakjes en de abrikozen in kleine stukjes en voeg ze samen met de rest van de ingrediënten toe.

3. Verdeel het mueslimengsel over het bakblik en duw het met de bolle kant van een lepel mooi egaal en recht. Bak het in circa 20 minuten in
het midden van de oven goudbruin. Laat helemaal afkoelen in de vorm op een rooster.

4. Snijd het in dunne mueslirepen. Bewaar ze in een afgesloten trommel; ze zijn minstens vier dagen houdbaar.

Dit recept komt uit het boek 'Heel Holland Bakt – Het nieuwe grote bakboek' (€29,99, Kosmos Uitgevers).
 
 Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl