Voorbereidingstijd: 20 minuten
kooktijd: 30 minuten
Voor 4 personen
Hoofdspecerijen
Natte ingrediënten
Garnering
1 Verwarm de olie in een grote sauteerpan op laag vuur.
2 Voeg sjalotten en zeezout naar smaak toe en sauteer 5 minuten.
3 Voeg de hoofdspecerijen toe en sauteer nog 2 minuten.
4 Voeg knoflook, gember, rode chilipepers, tomatenpuree en jaggery toe. Roer 1 minuut.
5 Voeg mango en tamarindepulp toe en sauteer 2 minuten.
6 Voeg kokosmelk en water toe. Roer goed om en breng aan de kook.
7 Temper het vuur, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten
sudderen.
8 Draai het vuur naar matig, voeg de mosselen toe, kook 1 minuut, temper het vuur en laat nog 5 minuten zachtjes koken of tot de schelpen open zijn.
9 Gooi alle mosselen die nog dicht zitten weg.
10 Voeg de verse koriander toe en dien onmiddellijk op.
—