Mosselen in rode curry

Intro

Barts mosseltip: “Mosselen zijn op hun lekkerst van juli tot maart. In de schelpen zit vaak nog zeewater, dus zout heb je meestal niet nodig. Maar vergeet niet te proeven!’

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Currypasta:

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de currypasta met wat zout in een keukenmachine en maal tot een grove pasta. Een teveel aan currypasta is 2 weken houdbaar in de koelkast.

2. Controleer of alle mosselen heel zijn en gooi kapotte exemplaren weg. Zet een wok of grote kookpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels van de currypasta toe. Bak ongeveer 1 minuut tot de geuren vrijkomen — voeg dan de kokosmelk toe. Meng de currybasis goed met een garde en breng aan de kook.

3.  Voeg de mosselen toe als de kokosmelk kookt en schep ze voorzichtig door de saus. Leg het deksel op de pan en kook de mosselen in 5-7 minuten gaar.

4.  Voeg, als (bijna) alle schelpen openstaan, de helft van de bosui, rode peper en koriander toe en meng nog een keer goed. Serveer de mosselen met partjes limoen en bestrooi met met de rest van de bosui, rode peper en koriander.

Dit is een recept van Bart van Olphen.  Credits: fotografie David Loftus