Courgette, munt en jamon

Intro

Langzaam gegaarde, zoete courgette gaat zo goed samen met zoute jamón en frisse munt. Als vegetarisch alternatief kun je de jamón vervangen door fijngesneden olijven. Laatste tip: serveer hem lauwwarm, dat is het lekkerst.

Ingrediënten

4 personen

• 4 el olijfolie + extra voor eroverheen
• 600 g courgettes, in dunne plakjes, licht gezouten
• 2 el fijngesneden muntblaadjes
• 2 el pijnboompitten, licht geroosterd
• 8 sneden zuurdesembrood of 4 sneden ciabatta (snijd ciabatta in sneden van 8 cm dik, die je horizontaal halveert)
• 1 teen knoflook, gehalveerd
• 8 kleine plakjes (80 g) jamón ibérico of jamón serrano, of 50 g fijngesneden zwarte of groene olijven
• zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg de courgettes en wat zeezout en versgemalen zwarte peper toe en bak 10 tot 15 minuten, tot ze heel zacht en zoet zijn. Roer af en toe door. Schep de munt en pijnboompitten erdoor en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  2. Rooster het brood en wrijf het licht in met de gehalveerde teen knoflook. Schep de courgette erop en leg de jamón erop (of een lijntje fijngesneden olijven). Besprenkel met wat extra olijfolie.