Voor: 4 grote porties
Tijd: 45 minuten
Voor de romige mosterddressing
* Als je het iets zoeter wil hebben, kun je ook bietsuiker gebruiken.
Voor de croutons
1. Doe de blokjes komkommer in een kom. Overgiet met appelazijn en besprenkel met een paar snuffen zeezout. Laat het geheel trekken.
2. Snijd de kontjes van de sla en snijd de sla in reepjes. Doe de sla in een grote kom. Je kunt de peultjes rauw in de sla doen of even opbakken – wat je lekker vindt. Voeg ze bij de romaine-sla. Snij de lente-ui in ringen – zowel het wit als het groen – en voeg aan de salade toe.
3. Kook 4 eitjes gedurende 6 minuten zacht. Pel de eitjes en zet ze apart.
4. Maak de croutons. Doe 2 eetlepels boter in de koekenpan. Verwarm en voeg de blokjes brood, het zeezout en de laurier toe. Bak op tot het brood al goudbruin begint te worden. Voeg de tijm en rozemarijn en nog 2 eetlepels boter toe. Bak de knoflook kort mee tot het knapperig is. Zet het vuur uit. Verwijder de laurier, veeg alles op een hoopje en laat het in de restwarmte in de pan. Giet de olie erover en laat het geheel afkoelen. De croutons zijn klaar wanneer ze volledig afgekoeld zijn.
5. Maak de mosterddressing door alle ingrediënten samen te mengen.
6. Giet de azijn van de komkommers af en doe de afgegoten komkommer in de bak met sla. Overgiet de sla met dressing en meng. Verdeel de salade over de borden, besprenkel met croutons en leg een ei op elk bord. Snijd het ei open en serveer.