Mini-quiches met prei en brie

Mini-quiches met prei en brie

Deze quiche is een heerlijke vegetarische variant. Je kunt de brie desgewenst vervangen door een andere witschimmelkazen met een sterkere smaak.

Bereiding

Quichedeeg

1.

Meng de bloem met de boter, het ei en het zout in een kom en wrijf met je vingers de boter door de bloem. Ga hier meer door tot de boter bijna weg is. Wrijf met je handen door de bloem tot kruimels ontstaan. Roer het water door het bloemmengsel tot het deeg samenhangt. Kneed het deeg kort door.

2. Vorm het deeg tot een dikke plak, dek de kom af en laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast.

3. Vet de bakvorm dun in met boter, Rol het deeg uit, snijd het op maat van de bakvorm en bekleed de bakvorm met het deeg. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.

Ei-roomvulling

1. Breek de eieren boven een kom en klop ze los.

2. Voeg de room en de crème fraîche toe aan de eieren en roer het ei-room glad.

3. Breng de ei-roomvulling op smaak met het zout en de peper en hij is klaar voor gebruik.

Mini-quiches met prei en brie

1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.

2. Snijd de prei in dunne ringen, was de prei goed in koud water en laat de prei uitlekken in een zeef.

3. Smelt de boter in een pan, doe de prei in de pan en breng de prei op smaak met zout en peper. Leg het deksel op de pan, stoof de prei ongeveer 5 minuten en haal het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen. Schep de prei uit de pan.

4. Verdeel de prei over de mini-taartvormen. Schenk de ei-roomvulling tot net onder de rand in de taartvormen. Snijd de brie in net zo veel plakken als dat je mini-quiches gaat maken. Leg op iedere mini-quichevorm een plakje brie en leg hier een hoopje geraspte kaas op.

5. Zet de bakvormpjes in de oven en bak de miniquiches ongeveer 30 tot 40 minuten tot de ei-roomvulling gestold en het deeg goudbruin en gaar is.

6. Laat de mini-quiches ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de bakvormen haalt.

Voor 10 tot 12 mini-quiches

Bereidingstijd: 60 minuten (exclusief 35 minuten voor zelfgemaakt quichedeeg)

  • 1 hoeveelheid quichedeeg (zie hieronder)
  • 1 hoeveelheid ei-roomvulling (zie hieronder)
  • 2 stronken prei
  • 1 el boter
  • zout en peper
  • 200 g (1 punt) brie
  • 100 g geraspte kaas

Quichedeeg

  • 300 g bloem
  • 150 g boter
  • 1 ei
  • 2 g zout
  • 3 el water

Ei-roomvulling

  • 4 eieren
  • 160 ml room
  • 160 ml crème fraîche
  • 5 g zout
  • versgemalen zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine