Voor 4-6 personen.
Benodigdheden: afsluitbare doos
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bestrooi de filodeegvellen royaal met circa 50 gram poedersuiker. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Zet de grillstand van de oven aan en bak de filodeegvellen in 2-3 minuten af. Blijf erbij, het kan snel gaan. Het filodeeg moet mooi glanzend en gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen, breek in grove stukken en bewaar in de afsluitbare doos.
2. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone, de overige poedersuiker, het vanillemerg, 100 gram frambozenpuree en het sap en de rasp van de limoen. Roer goed door.
3. Lepel de frambozencrème in een diepe kom. Meng het vanille-ijs met de overige frambozenpuree. Dresseer het vanille-ijs en de frambozensorbet grillig naast en over elkaar. Werk af met de pistachenoten en de rodevruchtenmix. Steek de stukken gekaramelliseerd filodeeg als een waaier in het ijs.