Masala sardines met komkommersalade

Bereiden

Met dit recept van duurzame visexpert Bart van Olphen  haal je de smaken van India in huis! Serveer deze gekruide sardines met een verfrissende yoghurt-komkommersalade.

1 Meng voor de salade de komkommer met de yoghurt en het rasp en sap van de citroen in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

2 Meng de kurkuma, het chilipoeder, peper en zout in een schaaltje.

3 Snijd de sardines 5 tot 7 keer schuin in, afhankelijk van de grootte, met een tussenafstand van steeds 1 cm.

4 Smeer de kruiden goed in de ingesneden vis, zodat het visvlees tijdens het bakken veel smaak opneemt.

5 Verhit een pan met kokosolie op middelhoog tot hoog vuur. Bak de sardines in 3 tot 5 minuten aan elke kant op hoog vuur, totdat de binnenkant gaar en de huid krokant gebakken is.

6 Laat de sardines uitlekken op wat keukenpapier.

7 Leg de sardines op een bord of schaal, en serveer ze met de yoghurt-komkommersalade.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]

 



Eat Happy van Melissa Hemsley

Lees het interview met Melissa Hemsley en maak kans op haar nieuwe boek Eat Happy.
 
 

Hi foodlover,

Wat leuk dat je op de gloednieuwe site foodandfriends.nl bent beland! Vanaf nu af aan kan je hier lekker rondgluren tussen de recepten van bekende chefs en upcoming culi-lovers, kies voor een snel doordeweeks gerecht en laat me je een handje helpen om flink uit te pakken voor een diner met vrienden en familie. Want of je nu een bakkoning bent of niet verder komt dan een eitje bakken, op foodandfriends.nl vind je tips en tricks om ieder gerecht te laten slagen.

Vergeet niet om je ook in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!

Liefs, Lot

foodandfriends.nl