Marokkaanse quinoa bowl

Intro

Met een paar klassieke Marokkaanse specerijen, zoals komijn en kaneel, verandert je herfstkom in een onvergetelijk chic gerecht. Als je niet goed weet hoe je extra seizoensgroente in je dieet kunt opnemen, is dit het recept dat je daarbij kan helpen. Boordevol heerlijke en hartige groenten die je een opkikker geven.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Marokkaanse pompoensalade met kikkererwtenpopcorn

Bereiding

Marokkaanse pompoensalade met kikkererwtenpopcorn

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de partjes pompoen op een bakplaat, voeg de kokosolie toe en schep door elkaar. Bestrooi de pompoen met kaneel, komijnzaad, gerookte-paprikapoeder en zout. Voeg de salie en knoflook toe en schep alles om tot de pompoen rondom met specerijen is bedekt. Bak 10 minuten in de oven.

2. Haal de bakplaat uit de oven, voeg de kikkererwten toe en schep ze door het vocht in de bakplaat. Zet terug in de oven, bak 15 minuten, of tot de pompoen gaar is, en dien meteen op.

Marokkaanse quinoa bowl

1. Roer in een grote kom met een vork de quinoa, het citroensap, de olijfolie, kurkuma, komijn, gember, het paprikapoeder, de kaneel en kardemom door elkaar. Voeg de seizoensgroenten toe met de sinaasappel, munt, koriander en chilipeper en schep door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

2. Verdeel de quinoasalade over vier kommen en schep de pompoensalade en kikkererwten erop. Voeg een schepje kokosyoghurt toe aan elke kom en garneer met granaatappelpitjes.