In een handomdraai zet je dit recept van onze visexpert Bart van Olphen op tafel. Snel en makkelijk te maken en superlekker! Lees ook een van zijn columns, die zijn niet alleen heerlijk om weg te lezen, maar zitten ook boordevol inspiratie.
1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de pijnboompitten toe en bak ze in de droge pan in een paar minuten goudbruin. Doe over in een schaaltje en zet apart.
2. Verwijder de buitenste bladeren van de prei. Snijd de stelen verticaal doormidden. Spoel goed schoon en verwijder eventueel zand.
3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan, draai het vuur laag en de leg de preihelften er met de snijkant naar beneden in.
4. Voeg de kippenbouillon toe en laat de preihelften 15 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn en je ze gemakkelijk kunt insnijden met een mes. Draai halverwege de kooktijd om.
5. Doe de azijn, olie, mosterd plus zout en peper in een kom en klop het geheel met een vork tot een vinaigrette.
6. Verdeel de prei over vier borden. Leg op elk twee makreelfilets en lepel er wat van de vinaigrette over. Serveer met de pijnboompitten en peterselieblaadjes.
Bekijk ook de video waarin Bart dit recept maakt.
Dit is een recept van onze visexpert Bart van Olphen.
Voor 4 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.