Margarita Sour

Margarita Sour

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje! Om je margarita sour nog feestelijker te maken, kun je een sierrandje suiker op het glas maken. Het is simpel: schenk in een schaaltje een laagje siroop en in een ander schaaltje een laagje kristalsuiker. Dip je glas eerst in de siroop en vervolgens in de suiker, en draai het glas voorzichtig een paar keer rond. Even een kwartiertje wachten en voilà: je feestglas is ready!  

Bereiding



1. Maak de buitenrand van een coupeglas nat met een beetje limoensap en rim de rand met zout en roze peper.

2. Schenk de tequila, Cointreau, het limoensap, de agavesiroop en sinaasappelbitters in een shaker tin.

3. Breek het ei en splits het eigeel van het eiwit. Doe dit boven de ongevulde helft van de cocktailshaker. Mocht er dan toch per ongeluk een beetje eigeel in het eiwit belanden, dan kun je het ei wegdoen en het opnieuw proberen zonder dat je alle andere ingrediënten ook weg moet gooien.

4. Doe het eiwit bij de overige ingrediënten in de eerste shaker tin.

5. Dry shake zonder ijsblokjes erbij, zodat het eiwit in schuim verandert.

6. Open de cocktailshaker.

7. Vul de shaker dit keer wel met ijsblokjes en shake een tweede keer.

8. Strain de cocktail in het voorbereide glas.

9. Knijp een sinaasappelzest uit boven het glas, maar garneer het glas hier vervolgens niet mee. Je wilt alleen de olie uit de sinaasappelschil voor de extra geur en niet de schil zelf.

Vervang de tequila door mezcal voor een rokerig accent.
 

  • 60 ml tequila
  • 30 ml Cointreau
  • 30 ml limoensap
  • 10 ml agavesiroop
  • 1 dash sinaasappelbitters
  • 1 ei


Garnering:

  • Zoutrandje van zeezout en roze peper
  • Discarded sinaasappelzest (alleen gebruiken voor de geur, daarna wegdoen)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief