Mango-pisco-ijslolly’s met quinoasuiker

Intro

Ice Ice baby! Met deze ijsjes maak je van elke gelegenheid een feestje.

Ingrediënten

VOOR 6 STUKS ZV GV• 12 mango’s

• 120 ml pisco (sterkedrank van gedistilleerde druiven)

• tl roze peperkorrels

• 50 g rietsuiker of bruine suikerQUINOASUIKER

• 30 g rauwe quinoa

• 10 g fijne kristalsuiker

Bereiding1 Schil en ontpit de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de meeste mangoblokjes in een grote kom, voeg de pisco en peperkorrels toe en laat de smaken ongeveer 3 uur intrekken.

2 Verwarm intussen voor de quinoasuiker de oven voor op 170 °C. Verdeel de quinoa in een enkele laag over een bakplaat en rooster hem in 15 minuten knapperig. Laat de granen afkoelen en meng ze dan in een keukenmachine samen met de suiker. Houd zolang apart.

3 Meng voor de siroop de rietsuiker (of bruine suiker) samen met 100 ml koud water en blijf roeren tot de suiker helemaal is opgelost. Doe het mangomengsel in de keukenmachine, maal fijn en meng dan de siroop erdoor. Giet het mengsel door een fijne zeef in een grote schenkkan.

4 Giet de vloeistof in ijslollyvormen en voeg de bewaarde stukjes mango toe. Zet de vormen 30-45 minuten in de diepvries, tot het mengsel net begint te bevriezen. Steek de lollystokjes erin en laat ze nog minimaal 4 uur in de vriezer staan.

5 Dompel om de ijslolly’s uit de vormen te halen de ijsjes een paar tellen in een schaaltje met heet water of houd ze een aantal seconden onder de warme kraan. Haal de ijslolly’s voorzichtig uit de vormpjes en wentel de topjes van de ijsjes door de quinoasuiker.