Mango-chiaparfait smoothie

Intro

Smoothies passen bij ieder moment van de dag: ontbijt, als supergezond alternatief voor een zoete middag-snack, soms als toetje en zeker na het sporten. ‘We zijn vooral zo dol op smoothies omdat je er geen keuken-ninja voor hoeft te zijn. Het enige wat je moet kunnen, is dingen fijnsnijden en op een knop drukken. En dat kan iedereen. Al doende ontdek je hoe je kunt variëren. Speel met textuur en smaak! Voor een extra leuk effect kun je verschillende kleuren smoothies in een glas in laagjes schenken.

Ingrediënten

Begin een avond van tevoren met de chiapudding, zodat-ie een nachtje kan opstijven.

2 personen:

Mangosmoothie:

Passievruchtenlaag:

Bereiding

1. Doe voor de chiapudding het chiazaad, de vanille en ahornsiroop (of honing) in een kom. Schenk de melk erover en roer de klontjes eruit.

2. Schep het mengsel in een glazen pot met deksel en zet een nacht in de koelkast, zodat het kan opstijven en er een stevige pudding ontstaat (je kunt het in de koelkast 2-3 dagen bewaren).

3. Doe dan de mango met het pulp van de passievruchten (of de kiwi) in de blender. Doe de rest van de smoothie-ingrediënten erbij en mix op de hoogste stand tot een glad drankje.

4. Maak nu rommelige, ongelijke lagen voor een artistiek effect: verdeel de helft van de chiapudding over twee glazen, schep er de meeste passie-vruchtenpulp op (bewaar een beetje voor de topping), gevolgd door de helft van de mangosmoothie. Herhaal dit tot de glazen gevuld zijn en eindig met een laagje passievrucht.

5. Leg er wat mangoblokjes op, verdeel de rest van de passievruchten erover en bestrooi met het kokosschaafsel.